Artikler

Hvordan skal du lave en lækker kop kaffe?

Der er mange måder du kan lave en kop kaffe på, og alle brygningsmetoder giver dig et lidt anderledes resultat end de andre. Læs mere her for at finde ud af de forskellige metoder du kan brygge din kaffe på og hvilken en der passer til dig.

Hele bønner, formalet kaffe eller kapsler?

Det første du skal tage stilling til, er om du vil have hele bønner, formalet kaffe eller kapsler.

Hele bønner

Hele bønner er kaffebønner, som du får direkte i en pakke. Bønner som kun er blevet forarbejdet og ristet, men ikke maler eller kværnet på forhånd. Det betyder dermed også at du selv skal kværne bønnerne hvis du vil have en kop, filter kaffe eller stempel kaffe. Det du vil opleve hvis du vælger at gøre det, er at du kan skræddersy det lige præcis til din præference. Du kan købe hele bønner som mørk ristet, mellem ristet eller let ristet efter dit ønske, men det ikke kun det som påvirker smagen. Det som påvirker smagen på din kaffe, er nemlig også hvor meget bønnen er blevet kværnet. Her kan du eksperimentere selv og nok højst sandsynligt komme frem til den bedst mulige kop kaffe for dig med højeste kvalitet.

Hvis du har en kaffemaskine, så vil hele bønner også fungere fint til det, hvor du bare skal finde de kaffebønner der passer dig bedst.

Formalet kaffe

Hvad så med kaffe som i forvejen er kværnet for dig? Ja, det kan du også ønske hvis du hurtigt gerne vil lave en kop stempel kaffe eller filter kaffe. Det er der intet i vejen med, men du ser også at kvaliteten på din kaffe ryger lige så snart du bryder forseglingen på kaffen. Dog vil de første kop kaffer du laver i løbet af ugen med en stempelkande være lækker!

Kaffekapsler

Hvor kommer kaffekapsler så ind i billedet? Ja, kaffekapsler kommer ind i vores liv hvis vi køber en kapselkaffemaskine eller en espressomaskine. Ulempen ved dette er at du binder dig lidt til en række typer af specifikke kaffer. Det er hvis du nu køber nespresso kaffe, så skal du også købe nespressos kapsler fremover eller nogle som passer til den maskine. Her er du lidt mere fleksibel med stempelkande kaffe og filterkaffemaskiner og de hele bønner.

Kaffebreve er også på vej frem som er lidt en blanding af tingene

Du kan også vælge at bruge kaffebreve. Hvad er det spørg du nok. Et kaffebrev er lidt ligesom et tebrev, dog med formalet kaffe i og en nitrogenindpakning. Et kaffebrev svarer til en kop kaffe, hvorfor du kun bryder forsegling når du skal drikke kaffen og du derfor har længere holdbarhed på kaffen. Single-serve kaffebreve er forholdsvis nyt hvorfor hvis du skal have dem så skal du gå ind her.